Finansnyt
Posted af John Yde, 30/09/2022
De amerikanske personlige indkomster steg 0,3% i august (de gule søjler), mens forbruget steg 0,4% (den hvide kurve). Opsparingskvoten var uændret på 3,5% (den blå linie).
De amerikanske personlige indkomster steg 0,3% i august (de gule... Læs merePosted af John Yde, 30/09/2022
Selv om den månedlige amerikanske PCE prisdeflator steg 0,3% i august (de gule søjler), så faldt den årlige prisudvikling til 6,2% (den hvide kurve). Faldet var dog mindre end de 6,0%, som markedet havde forventet. Kernedelen af PCE steg til 4,9% p.a. (den blå linie).
Selv om den månedlige amerikanske PCE prisdeflator steg 0,3% i... Læs merePosted af John Yde, 30/09/2022
You will find more infographics at StatistaYou will find more infographics at Statista Læs merePosted af John Yde, 30/09/2022
Tabellen herover angiver de 20 lande med den største gennemsnitlig formue per person ved udgangen af 2021. Tabellen stammer fra den nye 2022 udgave af den schweiziske bank, Credit Suisses, årlige Global Wealth Report, der kan downloades ved at klikke på billedet herunder:
Dataene, som ligger til grund for Wealth Resport 2022 kan også downloades i denne publikation:
Tabellen herover angiver de 20 lande med den største gennemsnitlig... Læs merePosted af John Yde, 30/09/2022
Der er mulighed for, at vi er i gang med at etablere et ugentligt topsignal i dollaren. Det drejer sig om udviklingen i indeværende uge (det lysegule område). Vi kan konstatere, at alle forudsætninger for dannelsen af en såkaldt “key-reversal” nedad er til stede. Vi mangler kun at få slutkursen slået fast. Denne slutkurs bør befinde sig ved eller i hvert fald tæt på ugens laveste punkt. Det ser jo nu ud til, at det bliver vanskeligt at undgå, at denne slutkurs i hvert fald vil være under sidste fredags lukkepris (7.6760). Hvis dette mønster bliver bekræftet, så kan det signalere yderligere nedadrettet potentiale for dollaren over den kommende tid.
Der er mulighed for, at vi er i gang med... Læs merePosted af John Yde, 30/09/2022
Alle taler om stigende inflation, og at den vil vare ved. Men der er faktorer i spil, som måske kunne antyde noget andet. Grafen herover viser N.Y. Feds. (den amerikanske centralbanks New York kontor) opgørelse af presset på de internationale forsyningskæder. Den er vist som den korte kurve med nul som en angivelse af en neutral position. Den blå linie viser fragtprisen i form af Baltic Freight indexet for tørlast skibe. Den røde linie viser udviklingen i inflationen. Der er her brugt den amerikanske inflationsudvikling skubbet 6 måneder tilbage for at justere for den tid, det tager et øget pres på forsyningskæderne i at slå igennem for forbrugerpriserne. Der er en god historisk sammenhæng mellem udviklingen i de to serier, og hvis denne sammenhæng fortsætter, så indikerer det et kommende nedadrettet pres på inflationen.
Alle taler om stigende inflation, og at den vil vare... Læs merePosted af John Yde, 30/09/2022
Arbejdsløsheden i eurozonen var uændret på 6,6% i august (den hvide kurve). Den tyske arbejdsløshed var også uændret på 3,0% (den gule linie). Den franske arbejdsløshed faldt til 7,3% (den blå linie), den italienske til 7,8% (den grønne linie), mens den spanske arbejdsløshed var uændret på 12,4% (den røde linie).
Arbejdsløsheden i eurozonen var uændret på 6,6% i august (den... Læs merePosted af John Yde, 30/09/2022
Forbrugerpriserne i eurozonen steg med 1,2% i august iflg. de foreløbige tal for september (de gule søjler), og det var mere end forventet. Det betød, at den årlige inflationsrate steg til 10% (den hvide kurve). Kerneinflationen steg også lidt mere end forventet til 4,8% p.a. (den blå linie).
Forbrugerpriserne i eurozonen steg med 1,2% i august iflg. de... Læs merePosted af John Yde, 30/09/2022
Den norske arbejdsløshed var uændret på lave 1,6% i september iflg. de ukorrigerede tal (den hvide kurve).
Den norske arbejdsløshed var uændret på lave 1,6% i september... Læs mere