Finansnyt
Posted af John Yde, 29/02/2016
Den canadiske betalingsbalance viste et nyt stort underskud på 15,379 mia. CAD i 4. kvartal – stort set uændret i forhold til 3. kvartal. Der har været tale om store underskud på den canadiske betalingsbalance siden finanskrisen.
Den canadiske betalingsbalance viste et nyt stort underskud på 15,379... Læs merePosted af John Yde, 29/02/2016
You will find more statistics at Statista
Posted af John Yde, 29/02/2016
Verdenskortet herover viser det gennemsnitlige årlige vandafløb på kloden i milimeter med den sorte som det kraftigste afløb og sandfarven som det laveste afløb.
Det drejer sig om bl.a. nedbør og smeltevand, som ikke kan sive ned, men som bliver til afløb i form af vandløb, bække, åer og floder.
Verdenskortet herover viser det gennemsnitlige årlige vandafløb på kloden i... Læs merePosted af John Yde, 29/02/2016
Verdenskortet herover angiver antallet af officielle sprog i de enkelte lande. Det normale er, at der er et officielt sprog, men flere lande har flere. Et enkelt land har 37 (Bolivia), mens der også er nogle lande, der slet ikke har et officielt sprog (bl.a. USA, Mexico, Australien og Japan).
Verdenskortet herover angiver antallet af officielle sprog i de enkelte... Læs merePosted af John Yde, 29/02/2016
Vi ser en mulighed for, at Vestas aktien er ved at afslutte det, som man kalder for en “irregulær” korrektion opad siden 1. bund i midten af januar måned (1). Denne korrektion består af tre faser (a-b-c), som har et potentialet op til mellem 454.50 og 476.30 – altså netop det område, som aktien p.t. handler ved.
Brud på 437.20 og især 420.60 signalerer, at korrektionen er afsluttet, og at aktien risikerer at bryde 381.40 bunden tidligere i februar.
Alternativet kalder på en ny højere top, før aktien for alvor risikerer at vende rundt, og at det kan i givet fald skubbe kursen op til 548-557 målzonen forinden.
Vi ser en mulighed for, at Vestas aktien er ved... Læs mere
Posted af John Yde, 29/02/2016
Vi har i forrige indlæg diskuteret den cykliske udvikling i hvedepriserne. Denne cyklus vist her er vist i bogen “Finansielle Markedsanalysers Anatomi”. Sidste data er fra 2013. De sidste par års data vil med stor sandsynlighed vise, at vi er i fase 2. Som man kan se, står vi overfor en svækkelse i hvedepriserne. Da hvedepriser og svinepriser bevæger sig i en stærk korrelation historisk set, gælder denne cyklus også for svinepriserne. Man skal være opmærksom på, at prisstigninger finder sted under ligevægt og prisfald finder sted over ligevægt. Ud over denne cyklus er der mindst 2 andre cykler. Der findes en 45 måneders cyklus og en sæsoncyklus. Faldende råvarepriser vil føre til pres på inflationen og måske deflation, som vist i det forrige indlæg. Deflation betyder udskydelse af køb. Det vil presse hele den økonomiske udvikling med svagere vækst.
For dem som måtte interesseret sig for det cykliske arbejde var Edward Dewey en af de førende. Vi har beskrevet det cykliske arbejde i vores bog, men for dem, som har et ønske om at sætte sig yderligere ind i det, kan vi anbefale : “Cycles – the science of prediction” 250 sider. Den skal købes antikvarisk. Hvis man efterfølgende brændende vil læse mere: “How to make af cycle analysis” Omkring 500 sider. Der er også en tredie bog: “Cycles, The Mysterious forces that trigger events”. Den kan vist downloades gratis. Prøv at søg på den.
Vi har i forrige indlæg diskuteret den cykliske udvikling i... Læs mere
Posted af John Yde, 29/02/2016
Bloomberg har lavet en flot animation, der viser opgangen og nedturen i det amerikanske olieeventyr fra 2011 til nu. Klik på billedet herover for at blive dirigeret til den fine grafiske illustration.
Bloomberg har lavet en flot animation, der viser opgangen og... Læs merePosted af John Yde, 29/02/2016
Selv om den kinesiske vækstrate er dykket, så er vedenshandelen faldet endnu mere, hvilket betyder, at den kinesiske andel af verdens handel fortsat er i fremgang, som kurven herover illustrerer.
Den vises af The Peterson Institute for International Economics og bygger på tal fra WTO. Siden 2000 er den kinesiske andel således vokset fra 4% til omtrent det firedobbelte.
Selv om den kinesiske vækstrate er dykket, så er vedenshandelen... Læs merePosted af John Yde, 29/02/2016
Det første estimat af forbrugerpris inflationen for februar i eurozonen er igen under nul. Tallet viser nemlig -0,2% (den hvide kurve) samtidig med, at også kerneinflationen dykker til 0,7% (den gule linie).
Det er naturligvis med til at fastholde presset på ECB til at gøre mere i forbindelse med mødet 10. marts.
Det første estimat af forbrugerpris inflationen for februar i eurozonen... Læs merePosted af John Yde, 29/02/2016
Den svenske vækstrate nåede helt op på 4,5% p.a. i 4. kvartal (den hvide kurve), hvilket skete på baggrund af en vækst i kvartalet på 1,3% (de gule søjler). Vi skal faktisk tilbage til 2. kvartal 2013 for at finde et negativt kvartalstal.
Den svenske vækstrate nåede helt op på 4,5% p.a. i... Læs mere