Finansnyt
Posted af John Yde, 28/02/2013
Den spanske økonomi var i bakgear med 1,9% i 2012, som den rød/grønne kurve herover viser. Den negative vækst tager til, og det borger jo ikke specielt godt for den spanske arbejdsløshed, der iflg. de seneste officielle tal viser 26,1% (den gule linie, der i figuren herover er vendt på hovedet for at vise sammenhængen med den økonomiske vækst).
Den spanske økonomi var i bakgear med 1,9% i 2012,... Læs merePosted af John Yde, 28/02/2013
Billedet herover viser en nordkoreansk traktor simulator på Samijyon Schoolchildren’s Palace i Samijyon i april 2012…..
Billedet herover viser en nordkoreansk traktor simulator på Samijyon Schoolchildren's... Læs merePosted af John Yde, 28/02/2013
Grafen herover, der som den hvide kurve viser udviklingen i det japanske Nikkei index, og som med den gule linie viser USD/JPY, illustrerer med al tydelighed, at der fortsat er en meget tæt korrelation mellem de to kurver. Bevægelserne i yennen skygger aktieindexet – eller er det omvendt?
Grafen herover, der som den hvide kurve viser udviklingen i... Læs merePosted af John Yde, 28/02/2013
Spiegel Online skriver, at den græske Troika er tilbage i Athen denne uge. Der er indtil videre gået upåagtet hen, da fokus i øjeblikket er rettet mod Italien efter det kaotiske valgresultat. Men Spiegel skriver, at reform iveren i Grækenland er ved at være tilbage på nulpunktet, og at det risikerer at føre til nye krav fra de græske kreditorer. Flere oplysninger i dette link:
Spiegel Online skriver, at den græske Troika er tilbage i... Læs merePosted af John Yde, 28/02/2013
Velkommen til indlæg nr. 6000!
Der er nu 6000 indlæg i denne blog, som kan søges på via google. Hvis man f.eks. søger på følgende ord: olie demetra finansblog, så får man 610 hit. Prøv selv ved at klikke på billedet herunder:
Velkommen til indlæg nr. 6000! Der er nu 6000 indlæg... Læs merePosted af John Yde, 28/02/2013
Grafikken herover er fra Wall Street Journal og viser prisen for at købe en Starbucks Latte i forskellige lande. Prisforskellen kan således sige noget om det relative styrkeforhold mellem valutakurserne i de enkelte lande. Det er naturligvis en meget grov sammenligning, da der jo skal tages hensyn til de forskellige skatter og afgifter i landene. Flere oplysninger i dette link:
Grafikken herover er fra Wall Street Journal og viser prisen... Læs merePosted af John Yde, 28/02/2013
De to billeder herover er taget i samme retning blot to forskellige dage. Billedet til venstre er fra 17. januar, hvor smog’en i Beijing var på sit højeste, mens billedet til højre er fra i dag. Billederne er taget af Bill Bishop og omtales i The Sinocism China Newsletter.
De to billeder herover er taget i samme retning blot... Læs merePosted af John Yde, 28/02/2013
Grafen herover viser iflg. Credit Suisse prisen på guld siden 1841. Bemærk, at der er tale om realprisen i 2007 dollars, hvorfor prisstigningen fra 1999/2000 IKKE er over den tidligere top fra 1979/1980.
Grafen nederst viser fra samme kilde den 10 årige amerikanske rente siden 1790. Bemærk her, at renten medio 2012 nåede en ny historisk bund. Men var det den endelige bund?
Grafen herover viser iflg. Credit Suisse prisen på guld siden... Læs merePosted af John Yde, 28/02/2013
Grafen herover fra The Economist er lavet på baggrund af et nyt studie af Mark Hallerberg og Joachim Wehner, og viser, hvilket statsledere, der holder længst i forskellige lande. Læg mærke til, at Danmark og Sydkorea er i top, hvilket iflg. undersøgelsen forklares med, at der er tale om politikere med “teknisk kompetance”, mens teknokrater kun dur i krisetider, hvorefter befolkningerne ønsker at skille sig af med dem ved først givne lejlighed. Studiet kan downloades ved at klikke på billedet herunder:
Grafen herover fra The Economist er lavet på baggrund af... Læs merePosted af John Yde, 28/02/2013
Hvis man tager udgangspunkt i den såkaldte “Taylor Rule”, så burde den officielle rente i Spanien ikke være de 0,75%, som gælder iflg. ECBs repo rente. Den burde i stedet være på -8½% for at støtte økonomien under de givne forhold. Endnu mere ekstremt står det til i Grækenland, der har brug for en rente på -17% under de aktuelle forhold. Både den spanske og den græske kurve kan ses herover, hvor grafen nederst viser det mismatch, der er mellem den udregnede og aktuelle ECB rente. Den såkaldte “Taylor Rule”, der er opkaldt efter økonomen John B. Taylor opstiller et mål for renten baseret på visse økonomiske forudsætninger. Man kan læse mere om dette på følgende link:
Hvis man tager udgangspunkt i den såkaldte "Taylor Rule",... Læs mere